“De færreste ved at vi lever i fremtiden”

Science Faction leverer underholdende videnskabsformidling med udgangspunkt i populære film og tv-serier.

I science fiction film drømmer vi os ud i rummet, til andre planeter, til en fremtid befolket af robotter, eller vi forestiller os hvordan et sort hul pårvirker familielivet. Men hvor langt er vi egentlig fra at bygge en Jurassic Park? Kan man forelske sig i en kunstig intelligens? Og hvordan forbereder man astronauter til at være strandet på en anden planet?

Det er de spørgsmål vi stiller i Science Faction, og det viser sig at virkeligheden ofte er langt vildere end fiktionen.

Debatten

Vanvittige sci-fi idéer og buldrende røverhistorier definerer Science Faction når det er bedst.

Science Faction er paneldebatter som tager udgangspunkt i film som The Martian, Interstellar eller Jurassic Park, og bruger dem som katapult for en debat om moderne videnskab.

Vores panelister er forskere i toppen af deres felt, men først og fremmest er de gode fortællere, som gladeligt leger med om end snakken danser henover hård videnskab eller de absurdkomiske situationer der opstår i feltarbejde og forskning.

Publikum

Publikum er dig!

Hvis du har lyst til at dykke ned i videnskaben bag dine yndlingsfilm, eller bare gerne vil blive klogere over en øl.

I salen finder I plads i små grupper ved jeres eget bord, og efter at have forsynet sig i baren er hyggen og den afslappede stemning sikret.

Med en venue som HUSET i Magstræde garanteres en løsluppen stemning hvor der gås uhøjtideligt og legende til selv de mest krølledede emner.

Panelet

Fra kendte topforskere til ph.d. studerende.

Panelet vælges ud fra aftenens tema, og hver aften dukker nye fagligheder op.

Panelets gæster spænder over kendte topforskere til ph.d. studerende. Gæsterne vælges for deres stærke faglighed og evnen til at fortælle en god historie.

På den måde får publikum oplevelsen af at være ‘fluen på væggen’ når nogle af landets bedste hjerner udforsker hinandens felter, forundres over universet, og drømmer sig langt ind i fremtiden.